Viking Aqua

Laks, teknologi og bærekraft i perfekt harmoni. Noen prosjekter er vi litt ekstra stolt over. Nettsiden til Viking Aqua er et av dem.

Viking Aqua's forside

En sterk utfordrer til oppdrettsnæringen

Kunde
Viking Aqua
År
2021 / 2022
Levert
Nettside
Animasjoner
Spesiallagde løsninger
Involvert
Preben Nessøy
Joachim Woll Eide
Anti

Viking Aqua bygger et landbasert oppdrettsanlegg for laks i Gulen og har som mål å bli verdensledende i bransjen på teknologi og miljøvern. Anlegget er basert på RAS-teknologi og har fokus på automatiserte løsninger som kan møte morgendagens krav til en effektiv og bærekraftig drift. Med andre ord, et selskap som er klar for å utfordre de tradisjonelle oppdrettsanleggene.

Som en av bransjens aller beste, var det ingen overraskelse at ANTI leverte et fremtidsrettet, kult og innovativt design. Vår oppgave var å lage en nettside basert på skissene, og utvikle gode løsninger for brukervennlighet og funksjonalitet. Et kult design til tross – særegenheten førte også til at alt måtte være custom made og utvikles fra scratch.

Viking Aqua logo

Unikt design

– Vi hadde aldri laget noe lignende før, så du kan trygt si at vi hadde en liten utfordring foran oss. Ettersom designet var så unikt, var det vanskelig å finne tilsvarende løsninger og funksjoner andre steder. Det ble en del overtid, men resultatet gjør det verdt det, forteller Preben Nessøy som ledet utviklingsarbeidet.

Detaljer i fokus

I slike prosjekter er det ikke bare helheten som har noe å si. Også detaljene, fra den minste streken til de største animasjonene, må stemme på en prikk. Det samme gjelder tilpasning til de ulike flatene – fra desktop og iPad til iOS og Android. Nettsiden må se like bra ut på alle enheter. Den eneste måten å kvalitetssikre dette på, er å teste. Ofte og mye.

Dette prosjektet hadde altså ingen rask løsning – alt måtte tilpasses og lages fra scratch. Ingen snarveier eller ferdige tryllekunst – bare kloke hoder med en forkjærlighet for problemløsning. Resultatet? En levende forside, animasjoner og et design du neppe har sett maken til.

Viking aqua kunst illustrasjon
I løpet av denne prosessen har jeg fått stor respekt for hvilket arbeid som faktisk ligger bak en nettside. Det er fascinerende å være så tett på utviklingen, og se hvordan ulike ting henger sammen. Vi er ikke bare superfornøyd med selve nettsiden, men prosessen rundt har også vært over all forventning.

Cathrine Neumann-Fagereng, office manager hos Viking Aqua