Et innblikk i min praksisperiode hos Funbit

Hei! Ida her 👋🏻 Jeg er journalistikkstudent ved Universitetet i Bergen, og dette semesteret er jeg i praksis hos Funbit. Slik synes jeg tiden her har vært så langt.

Ida i workshop

Store smil og åpne armer

Allerede den første uka på studiet var praksisen vi skulle igjennom blitt en stor "snakkis". Siden da har jeg gledet og gruet meg om hverandre. Hvor skal jeg være? Hva kommer de til å forvente av meg? Hvilke arbeidsoppgaver kommer jeg til å få – og tenk om jeg ikke får det til?

Disse bekymringene ble imidlertid fort roet ned, for allerede den første dagen hos Funbit ble jeg møtt med store smil og åpne armer. Og i løpet av den første uka glei jeg rett inn i et sosialt, oppmuntrende og hyggelig arbeidsmiljø. Dermed følte jeg at jeg fikk en trygg og smidig overgang fra skolebenken til arbeidslivet.

Spennende arbeidsoppgaver

Det var definitivt et stort hopp fra studiene om journalistikk, til arbeidslivet her i Funbit – en overgang tekstforfatter Kristine også har vært igjennom. Med god veiledning fra henne og de andre ansatte, har jeg lært å bruke kunnskapen jeg har fått gjennom studiene og i praksis om hverandre.

Hos Funbit har jeg fått mulighet til å prøve og feile, med et godt sikkerhetsnett av kollegaer som kommer med gode tilbakemeldinger og utfordringer underveis. Jeg fikk raskt ansvar og ble kastet ut i spennende arbeidsoppgaver, som å lage innhold til Funbits egne kanaler og lansere deres TikTok profil. Senere har jeg, med god veiledning, arbeidet med prosjekter som produksjon av tekst og artikler, samt videoer til TikTok i samarbeid med kunder.

En kreativ hverdag

I tillegg til å være lærerik, har arbeidshverdagen her hos Funbit vært svært kreativ og variert. Jeg har blitt kjent med forskjellige målgrupper, lagd innhold for og med forskjellige typer kunder, og fått oppgaver og opplæring som utviklet skriveferdighetene mine.

Jeg har virkelig fått bruke kreativiteten min, og være med på å utvikle prosjekter helt fra idéfase til ferdig produkt. Jeg har fått utvikle meg på med tekst- og innholdsproduksjon til nettside og sosiale medier, og fått innsikt i strategi og SEO. I tillegg har jeg fått prøve meg på å både lage og sette opp annonser på sosiale medier.

Allikevel har ikke overgangen vært uten utfordringer. Jeg ble kastet inn i en ukjent hverdag fylt med møter, deadlines og ukjente begreper. Dette er en realitet jeg ville ha møtt uansett hvor jeg skulle i praksis, og måten Funbit håndterte dette på fikk meg til å føle meg ekstra heldig og godt ivaretatt. De ansatte møtte alle spørsmål jeg hadde, uansett hvor enkle eller vanskelige, med gode forklaringer og engasjement. Det ble raskt tydelig for meg hvor mye alle i Funbit virkelig brenner for det de gjør – noe som har vært veldig motiverende å få oppleve og være en del av.

Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har fått erfare, og være en del av, her i Funbit så langt og gleder meg til å se hvordan utviklingen går videre.