Nordnes Sjøbad

Ville det ikke vært fint å vite temperaturen i badevannet før du stikker tærne uti? Det var akkurat den ideen noen kloke hoder ved AdO Arena og Nordnes Sjøbad ønsket å sette ut i live da de kontaktet oss.

nordnes sjøbad mockup

Automatisering av badetemperaturer

Kunde
Nordnes Sjøbad
År
2024
Levert
Utviking
Integrasjon
Involvert
Mauricio Rojas
Alex Simpson
Marius Nesse



Yr, med NRK og Meteorologisk institutt i spissen, har en oversikt over badetemperaturer i Norge sortert etter kommuner. Noen av badeplassene har automatisk registrering av temperaturen, men de fleste vann, sjøer og tjern i oversikten må registrere badetemperaturen manuelt.

nordnes sjøbad logo

Internet of Things (IoT)

I sjøen utenfor Nordnes Sjøbad er det plassert en såkalt IoT device (Internet of Things), en identifiserbar gjenstand utstyrt med en sensor som sender data direkte til Yr. Vi har så laget koblingen mellom Nordnes Sjøbad og Yr sitt API. Løsningen er synlig som live tall av badetemperatur og antall besøkende på nordnessjobad.no og oppdateres automatisk en gang i halvtimen.

Etterspurt løsning

For å være et badeanlegg fra 1910 har Nordnes Sjøbad gjort sitt for å tilby badende gjester et moderne anlegg med stadige oppgraderinger. Forgjengeren til en helautomatisk løsning var en tavle hvor håndskrevne temperaturer prydet bassengområdet. Ved å koble Nordnes Sjøbad på Yr sitt API kan du nå få full oversikt over hvor kaldt vannet til enhver tid er.

nordnes sjøbad badevakt
Før denne løsningen ble vi gjerne oppringt flere ganger om dagen av folk som ønsket å vite hva temperaturen i vannet var. Innimellom kunne de ta kontakt flere ganger for å få nøyaktige oppdateringer på ulike tidspunkt gjennom dagen. Vi forsto derfor raskt at dette ville være en etterspurt løsning.

Håkon A. Egeberg Johansen, Adm. direktør ved AdO Arena, Nordnes Sjøbad og Sandviken Sjøbad

Lar gjester planlegge besøket

Nordmenn er nok over gjennomsnittet interessert i vær og temperaturer. En helautomatisk løsning som dette ble dermed et kjærkomment tilskudd for badeglade bergensere – året rundt. Enten du er på jakt etter de beste sommertemperaturene eller er fan av isbading, kan besøket planlegges (nesten) ned til minste detalj.

– Så vidt jeg har klart å finne ut så er det ingen andre aktører som tilbyr kombinasjonen av å vise både temperaturer i sjø og basseng, i tillegg til antall besøkende. Dette gir ikke gjestene våre bare innsikten i hvor varmt det er i vannet, men gir også muligheten for å planlegge besøket bedre. Det har vi fått mange gode tilbakemeldinger på, forklarer Håkon.

nordnes sjøbad livetall
Funbit har gjort en formidabel jobb med å lage koblingen inn til nettsiden og få det til å se pent og oversiktlig ut. Vi er svært fornøyd og ser frem til å innovere enda mer i fremtiden med Funbit på laget!

Håkon A. Egeberg Johansen, Adm. direktør ved AdO Arena, Nordnes Sjøbad og Sandviken Sjøbad