Navigasjon

Ny nettside? Dette bør du tenke over etter lansering

Nettsiden du har brukt måneder på å planlegge er endelig ferdig. Nå er det bare å lene seg tilbake og la den gjøre jobben for deg. Eller..?

Å vedlikeholde nettsiden er noe av det viktigste du kan gjøre for bedriften din. For mange kan dette oppleves som krevende, og det er kanskje fristende å tro at jobben er gjort så fort nettsiden er lansert. Fullt så enkelt er det ikke – det er nemlig nå arbeidet begynner.

For å skape tillit og preferanser i markedet, bør nettsiden opprettholde samme standard til kvalitet og innhold som dagen da den var ny. I tillegg til å sørge for relevant innhold, bør også nettsiden inneha gode systemer for sikkerhet og IT.

Hvorfor er sikkerhet så viktig?

Den daglige driften skal sørge for at ingenting skjer med nettsiden din. Nedetid og systemfeil kan ramme oss alle og oppstå når som helst. Konsekvensene trenger ikke å bli store dersom feilen blir oppdaget raskt, men det kan i verste fall bety tapt fortjeneste. Derfor er det viktig å overvåke nettsiden og reagere hurtig dersom noe slikt oppstår. Dette kan løses ved å implementere systemer som gir beskjed med én gang det er noe galt med nettsiden. Dersom du ikke har ansatte med gode IT-egenskaper på temaet ditt, kan det være lurt å outsource til en bedrift som jobber med dette til daglig.

Beskytt deg mot dataangrep

Hvert år blir rundt 4000 norske bedrifter utsatt for dataangrep. Dersom bedriften din blir hacket, kan du risikere å miste verdifull data eller i verste fall bli hindret tilgang. Derfor gjelder det å tette sikkerhetshull på et tidlig tidspunkt, slik at denne risikoen reduseres. Nye oppdateringer kommer som regel med nye sikkerhetsoppdateringer. Disse er det svært viktig å gjennomføre. Dersom nettsiden ikke oppdateres over tid, vil det resultere i sikkerhetshull som er attraktive for hackere.

Tilgang på innholdsproduksjon?

Det finnes ulike metoder som bidrar til at nettsiden konverterer bedre. En av disse er å ta i bruk en innholdsstrategi. Godt innhold gir nemlig synlighet i søkemotorene og verdi for besøkende. Innholdet kan for eksempel bestå av blogginnlegg, nettsidetekster eller korte oppdateringer. Sørg for å ha gode rutiner for å opprettholde strategien – eller lei inn profesjonelt byrå.

Tilpass en servicekontrakt

Ved kjøp av en nettside kan det inngås en servicekontrakt som beskriver hva byrået skal bidra med og hva du kan gjøre selv. Vedlikehold av nettsidens innholdsstrategi og sikkerhet strekker seg på tvers av fagområder. Servicekontrakter gir derfor mulighet til å outsource deler eller hele vedlikeholdet til andre.

Trenger du hjelp til å vedlikeholde nettsiden din? Ta gjerne kontakt med oss.