Navigasjon

Slik ble vi en del av gründerreisen til ROOMR

Da gründerne Adam og Nikolai ønsket å ta sin nye tjeneste ut i markedet, kom de til oss for hjelp.

Hvordan kan prosessen rundt boligutleie gjøres enklere og mer effektiv? Dette var utfordringen Adam og Nikolai stod overfor da de bestemte seg for å starte et selskap som gjorde nettopp det.

Utgangspunktet

Resultatet ble ROOMR – et skybasert system som inneholder alt som trengs for å administrere et leieforhold digitalt. Dette gjøres blant annet ved bruk av en app, hvor både utleier og leietaker enkelt kan kommunisere og ha kontroll på det økonomiske i leieforholdet.

Da vi startet å jobbe med Adam og Nikolai, var de i full gang med å utvikle appen. Nå ønsket de et byrå, en digital partner, som kunne jobbe enda tettere og mer strategisk sammen med dem for å gjøre tjenesten klar for markedet. Før tjenesten skulle lanseres, ble vi enige om å lage nettsiden roomr.no, i tillegg til at vi ville bidra med rådgivning, innhold, design og markedsføring.

Utfordringen

Hva er produktet og hvordan har det verdi for forbrukeren? Og kanskje viktigst av alt; er markedet klar for en heldigital tjeneste som dette? Selv om det var lignende aktører der ute, hadde ingen utviklet noe som ROOMR tidligere. Ville dette gjøre det vanskelig å overbevise mannen i gata?

Slik løste vi det

Vanligvis jobber vi med konsepter og merkevarer folk flest har kjennskap til, men ROOMR var noe nytt og ukjent. En god og profesjonell nettside som kunne forklare hva tjenesten er, hvordan den fungerer og hvorfor målgruppen bør bli nysgjerrig, ble vårt utgangspunkt.

Vi ønsket dessuten å besvare potensielle bekymringer som målgruppen kunne ha. Hva innebærer ROOMR? Passer dette egentlig for meg? Hvordan kommer jeg i gang? Spørsmål som dette ble viktig da vi skulle kommunisere gjennom tekst, video og illustrasjoner – både på nettsiden og i sosiale medier.

Ved å lage et stilrent design, enkle illustrasjoner og godt innhold som både engasjerte og informerte, lot vi besøkende bli kjent med tjenesten steg for steg.

Arbeidet vi gjorde for ROOMR er et godt eksempel på hva som kan skje når vi lar nettside, innhold og markedsføring fungere og samhandle godt sammen. Etter lansering har tjenesten fått en svært positiv respons i markedet. Målgruppen har forstått verdien av ROOMR, noe som lover godt for videre utvikling.

Dette sier kunden om samarbeidet:

Gjengen i Funbit er imøtekommende, faglig dyktige og har evnen til å snu seg raskt. Til tross for at det har vært noen endringer i konseptet vårt underveis, har Funbit alltid lyttet til nye problemstillinger og vist stor fleksibilitet. Vi har alltid følt oss god ivaretatt som kunde.

Adam Skårvik, gründer ROOMR.

Relatert