Navigasjon

En digital oppgradering av AdO arena

Når Norges hovedanlegg for svømming og stup trenger ny nettside, kreves det god planlegging, skarpe hoder og et øye for godt design.

Til tross for at AdO arena er et forholdsvis ungt svømmeanlegg, økte behovet for en ny og oppdatert nettside som kunne ivareta publikum i større grad enn før. Det opprinnelige nettstedet var utdatert og levde ikke lenger opp til forventningene fra verken besøkende eller ansatte. Svømmeanlegget trengte et nettsted hvor publikum enkelt kunne finne frem til informasjonen de trengte.

Den avgjørende planleggingsfasen

Før vi startet arbeidet med å utvikle den nye nettsiden, hadde vi satt av god tid til research og planlegging. Noe av det første vi gjorde var å intervjue de ansatte, fra ledelse og administrasjon til personer i resepsjonen. Hva lurte kundene deres på? Hvilke spørsmål måtte de ofte svare på? Var besøkende godt forberedt idet de ankom svømmehallen? For å kunne skreddersy nettsiden etter kundens behov, måtte vi finne ut mer om dem.

Ved å opplyse publikum tidlig og svare på det de lurte på, hadde vi et godt utgangspunkt for veien videre. På både forsiden og de ulike undersidene sørget vi for å holde relevant og viktig informasjon synlig, slik at alle raskt kan finne det de leter etter. Åpningstidene ble dessuten gjort dynamiske, slik at de automatisk oppdateres etter hvilke tider som faktisk gjelder.

Å gjøre nettsiden brukervennlig og optimal for besøkende, var én del av jobben. Også de ansatte hadde behov for gode funksjoner som gjorde det enkelt å administrere og drifte siden. Løsningen ble skreddersydde applikasjoner hvor de ansatte enkelt kan endre åpningstider, justere priser, legge til kurs eller publisere nyheter. Løsningen har ulike tilgangsnivåer, slik at den enkelt kan tilpasses ut ifra hvilken rolle den ansatte har.

Samarbeidet med kunden

Den grundige planleggingsfasen ga oss muligheten til å jobbe tett sammen med kunden. Ingen av oss hadde noe særlig kjennskap til svømmeanlegg fra før, så denne kontakten ble svært viktig når vi skulle gå i gang med utviklingen av nettsiden.

I dag får de ansatte på AdO arena langt mindre spørsmål og telefoner fra publikum. I stedet får de ofte svar på det de trenger digitalt. Etter at den nye nettsiden kom på plass, er fluktfrekvensen kraftig redusert, samtidig som lesetiden på nettsiden har økt – det er en kombinasjon vi liker!

Hos AdO arena skjer det mye – hver eneste dag. Da er det viktig at den digitale opplevelsen er enkel og smidig både for besøkende og ansatte.