Navigasjon

Slik sikrer du gode resultater på nettsiden

Gir ikke nettsiden effekten du hadde håpet på? Uten en plan kan resultatene raskt utebli. Vi viser deg hvordan du enkelt kan tilpasse nettsiden til bedriften, og generere mer trafikk, minske fluktfrekvens, og øke salget.

La oss si at du er en bedrift med en eksisterende nettside. Du ser at konkurrentene dine endrer design, legger til nyhetsbrev og lager relevant innhold. Alt dette er velkjente metoder for å fange kunden når de først har klikket seg inn på nettsiden, men hvor skal du egentlig starte?

Sørg for en god kundereise

Når kundene først har funnet fram til deg, er det nettsidens oppgave å overbevise kunden. Nettsiden er bedriftens viktigste salgsplattform, som skal fortsette å selge etter du har dratt hjem fra jobb. For en potensiell kunde gjenspeiler nettsidens funksjonalitet, brukervennlighet og design bedriftens kvalitet og seriøsitet. Det er derfor viktig å ikke la nettsiden bli utdatert eller ta i bruk et dårlig design, da dette kan svekke troverdigheten. Med så mange alternativer å velge mellom får vi liten tålmodighet og sjansen for å klikke seg videre er høy.

Ikke undervurder synligheten på Google

Finner ikke kunden deg i det hele tatt på Google, har du et problem. Alle bedrifter burde ta i bruk en søkeordstrategi om de ønsker å trone øverst i søkemotoren. Finner ikke kunden deg, blir det heller ingen salg. Det finnes selvsagt virksomheter som klarer seg godt på jungeltelegrafen og ved hjelp av god omtale, men om du kun gjør dette, mister du nok en del potensiell omsetning. Om du i tillegg tilrettelegger for innholdsproduksjon og systemer for publisering i sosiale medier kan kunder deg på flere plattformer sin bidrar til at søkeordene blir sterke slik at du blir rangert høyere i Google.

Analyser nettsiden din

Gjør en gjennomgang av nettsiden din. Er det lett for besøkende å finne frem? Finner kundene det de leter etter? Fremstår dere ut som et trygt firma å kjøpe fra? Kanskje har du koblet nettsiden til et analyseprogram som måler antall besøk, fluktfrekvens og tiden besøkende er inne på siden? Hvis ikke, burde du gjøre dette for å få verdifull informasjonen om besøkende. Du kan for eksempel se hvor på nettsiden de fleste klikker seg ut, som igjen kan indikere forbedringspotensialer. Her er kanskje opplastingen for treg eller navigasjonen for dårlig.

Hent kunden tilbake

La oss si du har gjort analyser, har et godt design, og brukervennligheten er tilpasset din ideelle kunde. Nettsiden er i tillegg til ditt viktigste kontaktpunkt, også din viktigste plattform for markedsføring. Det avhenger så klart av hva du selger, men i de fleste tilfeller tar ikke kunden kjøpsavgjørelsen på dagen. Ofte kan dette ta tid, og da er det greit med systemer som kan minne kunden på at dere eksisterer. Ved bruk av strategisk SEO og annonsering gjennom Google, kan du skape verdifull trafikk.

Overlat jobben til profesjonelle

Det finnes systemer du kan implementere for å forbedre funksjonaliteten til nettsiden, (https://www.enkelbedrift.no/) men det kan være vanskelig å vite hva som finnes og hva som lønner seg. Vi anbefaler å ta i bruk et markedsføringsbyrå for å få gode råd om hvordan du burde sette opp nettsiden for å nå dine mål. Dersom målet er å øke trafikk og salg er det en fordel å velge et markedsføringsfirma som kan gi innsikt i strategiske metoder både for å holde på eksisterende kunder og for å tiltrekke seg nye.

Vil du sikre gode resultater på din egen nettside? Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg!